Paikannetun ukkosen merkintätavan selitys
Sivun oikeassa reunassa on sanallinen raportti paikannetuista ukkosista ja niiden analyysi. Huomaa, että salamapaikannin ei tulkitse laajalla alueella esiintyviä hajasalamoita yhdeksi ukonilmaksi. Saadakseen ukonilman statuksen salamoita pitää olla useita maantieteellisesti suppealla alueella. Salamapaikannin merkitsee jokaisen tunnistamansa ukkosen koodilla, joka voi olla esim. seuraava: K-2332+4^. Koodin selitys on alla.
Alla olevassa kuvassa on esitetty muutama ukkosen merkitsemistapa staattisessa karttakuvassa. Huomaa, että paikannetut ukkoset on merkitty kuvassa kärjellään olevalla nelikulmiolla, eikä ympyrällä kuten saa.aina.fi -sivulla.
![]() A) Ukkosessa F-6171 on enemmistö maahan iskeneistä salamoista ollut positiivisia salamoita, viimeisen minuutin aikana on havaittu 3 salamaa ja salamoinnin taso on pysynyt ennallan. B) Ukkosessa F-4932 on enemmistö maahan iskeneistä salamoista ollut negatiivisia salamoita, viimeisen minuutin aikana on havaittu 4 salamaa ja salamoinnin määrä on nousussa. C) Sama ukkonen kuin B, mutta viimeisen minuutin aikana on havaittu 12 salamaa ja salamoinnin määrä on laskussa. Ympyrän tai nelikulmion väri kertoo salamoinnin taajuuden ukonilmassa. Vihreä väri tarkoittaa 1 - 10 salamaa/min (heikko ukkonen), keltainen 11 - 49 salamaa/min (kohtalainen ukkonen) ja punainen yli 50 salamaa/min (voimakas ukkonen). |
Ukkosraportti
|